30 de marzo de 2009

<< NO ES OTRO QUE SER Y VIVIR COMO CADA UNO QUIERE, CON NATURALIDAD...>>

En la última clase, debatimos sobre sobres dos afirmaciones :A. La naturaleza humana es corrupta y debe ser controlada por las normas sociales.B. La naturaleza humana es buena y es corrompida por las normas sociales.

Lo raro fue que no pudimos expresar nuestra opinión sino que la clase se dividió en dos grupos y a cada uno le toco defender una frase creyera en ella o no.En el lado de la clase donde yo estaba sentada, discutimos sobre como defender la opción A.La naturaleza humana es corrupta y debe ser controlada por las normas sociales.

Los argumentos mas destacados que se dijeron fueron los siguientes:
- Las personas necesitan de alguna autoridad que las controle.
- Necesitan normas y leyes
- Por tanto necesita normas sociales
- Desde bien pequeños las personas ya son educadas bajo ciertas normas sociales.
- Muchas veces la persona es corrupta por el simple echo de la supervivencia, la ley del más fuerte.


Días después Enric nos pide en el forum de la UB que expongamos nuestra opinión sobre el tema; aquí va la mía:

"La meva primera impressió quan va sortir el tema de debat a la classe va ser que la naturalesa humana és bona i és corrompuda per les normes socials.

Per que, doncs perquè si ningun ens digues com hem de fer les coses, potser això no incitaria a la gent a fer-les al reves, es algo així com quan li dius a un nen petit que no toqui un objecte i més el vol tocar, dons algú semblant passa amb la naturalesa humana, crec, ja que si tot visquéssim fen "el que volen" (entre cometes, perquè està clar que sempre dins d'uns límits) però si visquéssim així, potser seriem més feliços, hi haurien menys conflictes socials, etc.

Tot i així desprès quan hem va tocar defensar una de les opcions, hem va tocar defensar la primera; la naturalesa humana és corrupte hi ha de ser controlada per les normes socials, hem vaig adonar que no era del tot incerta, hi ha persones molt ambicioses que si no fos perquè te unes normes socials que complir, no respectaria cap tipus de llei no escrita, per tant tot i que no crec del tot en que la naturalesa humana sigui corrupte, si que hi estic d'acord amb la part de la frase que diu que necessita unes normes socials, mínimes sota el meu punt de vista, però existents. "

No hay comentarios:

Publicar un comentario